Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk / Tannbehandlingsangst / Odontofobi

Sliter du med tannlegeskrekk?

Det er du ikke alene om! Det er få som synes det er spesielt artig å besøke tannlegen, men de fleste klarer å gjennomføre besøket uten store problemer selv om man kanskje gruer seg litt.
For noen kan imidlertid besøket hos tannlegen vokse seg til noe stort og uhåndterlig som man helst ikke vil forholde seg til i det hele tatt. Det kan være mange årsaker til tannbehandlingsangst. Kanskje har man hatt en uheldig opplevelse hos tannlegen som barn. Dette kan fremkalle fryktfølelse som følger en inn i voksen alder, eller man er redd for at man ikke har kontroll eller at det skal gjøre vondt. 3 % av befolkningen befinner seg i den gruppen som har det vi kaller odontofobi, eller uttalt tannlegeskrekk.

Jeg er redd for å dra til tannlegen. Hva gjør jeg?

Vi har god erfaring med denne pasientgruppen og opplever at det er mulig for pasientene å overvinne denne frykten. For de som trenger det har vi muligheten til å skrive ut reseptbelagte preparater som pasienten kan innta før konsultasjon for å dempe angsten. Som regel vil man ikke lenger behøve premedisinering etter noen besøk. Vårt fokus er å ta oss ekstra tid til denne pasientgruppen og at all behandling skal være smertefri. Målet er selvfølgelig å hjelpe pasienten med å bli kvitt tannlegeskrekken.

Ta kontakt for å sette opp time hos oss. Vi lover å ta godt vare på deg under behandlingen. Vi holder til på Ryen i helt nye og moderne lokaler.

Ring oss på tlf: 21 42 24 12 eller fyll inn kontaktskjema så kontakter vi deg.