Tannlegeskrekk

Sliter du med tannlegeskrekk? Det er du ikke alene om!

Det er få som synes det er spesielt artig å besøke tannlegen, men de fleste klarer å gjennomføre besøket uten store problemer, selv om man kanskje gruer seg litt.

For noen kan imidlertid besøket hos tannlegen vokse seg til noe stort og uhåndterlig som man helst ikke vil forholde seg til i det hele tatt. Det kan være mange årsaker til tannlegeskrekk. Kanskje har man hatt en uheldig opplevelse hos tannlegen som barn. Dette kan fremkalle fryktfølelse som følger en inn i voksen alder, eller man er redd for at man ikke har kontroll, eller at det skal gjøre vondt. 

Tre prosent av befolkningen befinner seg i den gruppen som har det vi kaller odontofobi, eller uttalt tannlegeskrekk. Hos Ryentannlegene forsøker vi å gi de med tannlegeskrekk så god støtte som mulig, og vi opplever at det er mulig for pasientene å overvinne frykten.

Les mer: Vanlige problemstillinger du bør oppsøke tannlege for, tannlegeskrekk eller ei.

Vår behandling for tannlegeskrekk

Men hvordan kurerer man egentlig tannlegeskrekk? Noen av nøkkelelementene kan være små doser med tid, støtte og medikamenter. For de som trenger det har vi muligheten til å skrive ut reseptbelagte preparater som pasienten kan innta før konsultasjon, for å dempe angsten. Som regel vil man ikke lenger behøve premedisinering etter noen besøk. Vårt fokus er å ta oss ekstra tid til denne pasientgruppen, med forståelsesfulle tannleger, og at all behandling skal være smertefri. Målet er selvfølgelig å hjelpe pasienten med å bli kvitt tannlegeskrekken.

Ta kontakt for å sette opp en time hos oss. I kontaktskjemaet kan du spesifisere om du lider av tannlegeskrekk, og vi vil være forberedt. Vi lover å ta godt vare på deg under behandlingen. 

Vi holder til på Ryen i helt nye og moderne lokaler.

Ring oss på telefon: 21 42 24 12, bestill time eller fyll inn kontaktskjema, så kontakter vi deg.