Tannlegevakt i Oslo – akutt tannlege

Behov for akutt tannlegetime i Oslo? Ryentannlegene har ledig kapasitet for akuttpasienter mandag til fredag klokken 08.00–16.00.

Fyll ut skjemaet nedenfor og send oss en melding med hva vi kan hjelpe deg med, så kontakter vi deg med forslag til time så snart som mulig. Du kan også sende oss en SMS eller ringe oss på telefon: 488 47 449.

Akutt tannlegetime
Ryentannlegene har nå etablert egen tannlegevakt for de som trenger rask behandling. Vi er tilgjengelige mandag til fredag fra klokken 08.00-16.00. Kontakt oss på telefon eller via kontaktskjema på nettsiden. Det kan ta litt tid før du får svar, men vi vil som regel kontakte deg og tilby deg time i løpet av kort tid. OBS! Tannlegevakten er ikke nattåpen.

Vi holder til sentralt plassert på Ryen, i samme bygg som Elixia og Rema 1000. Adressen er Ryensvingen 5 og vi har moderne og trivelige kontorer i 4. etasje. Det er gode parkeringsfasiliteter i byggets kjeller.

Se våre priser for akutt tannlegetime her.

Når trenger du akutt tannlege?
Vanligste årsak til at man akutt trenger å oppsøke tannlege er tannverk. Årsakene til tannverk kan være mange. Det kan være et hull i tannen som har ført til at pulpa (nerve- og blodtilførselen i tannen) hovner opp med økt trykk i tannen som følge. Dette kan gi store smerter, gjerne i form av markant temperaturfølsomhet i tannen eller bare en intens pulserende smerte. Dersom bakteriene fra kariesangrepet har kommet inn i pulpa og får stå ubehandlet en stund, kan bakteriene formere seg og gradvis kolonisere rotkanalen i tanna. Med tiden vil så bakteriene forflytte seg videre gjennom rotkanalen og ut under rotspissen i kjevebenet. Da vil smertene fremstå litt annerledes. Som regel vil en slik tann være meget øm og vond å ta på.

Visdomstenner kan også gi smerter. Ofte skyldes dette at det ikke er plass til at tannen kan bryte frem, med det resultat at tannen blir liggende delvis dekket av tannkjøtt. Smertene oppstår da ved at matrester og bakterier blir liggende mellom tannkronen og tannkjøttet og skaper en slags kronisk betennelsestilstand kalt pericoronitt. Denne smerten vil som regel kjennes som en stikkende smerte som strekker seg oppover mot øret og nedover under kjeven. Det vil også være ømt og sårt i tannkjøttet rundt tannen.

Betennelse i tannkjøttet for øvrig kan også være en årsak til at smerte oppstår, ofte da som følge av en tannbyll.

Det er ikke noe i veien for å benytte en akutt tannlegetime for disse problemene. Smerter i tennene kan noen ganger komme over tid, men også plutselig – da vil det være nødvendig med akutt tannlegetime. Derfor er våre tannlegevakter kompetente og alltid parate. Selv om behandlingstiden kan variere, vil vårt fokus alltid være å lindre smertene. Med lokalbedøvelse oppnår raskt smertelindring slik at nødvendig behandling kan gjennomføres helt smertefritt for pasienten.

Knekt tann?
Man kan være uheldig og knekke en tann. Dette kan i sjeldne tilfeller dreie seg om en tidligere urørt tann, men som regel vil det dreie seg om tenner som tidligere er behandlet med fylling eller som har hull/karies. Eller det kan skje en ulykke som gjør at tenner frakturerer eller slås ut av stilling.

Hos oss kan du få hjelp til å reparere knekte tenner eller hjelp og oppfølging av akutte tanntraumer. Ring oss på telefon:  21 42 24 12, bestill time eller fyll inn kontaktskjema, så kontakter vi deg.

 
 

Her finner du oss:

Ryensvingen 5, 0680 Oslo