Personvernerklæring

Ryentannlegenes bruk av personvernsopplysninger

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som knyttes til deg som enkeltperson. Dette vil si navn, kontaktinformasjon, IP-adresse, helseopplysninger eller medisinske vurderinger. Behandling av disse personopplysningene skjer i henhold til norsk personvernlovgivning, som skal sikre dine opplysningers konfidensialitet og kvalitet. Vi forholder oss til helselovenes regler for behandling av personopplysninger. Mindre sensitiv informasjon, for eksempel kontaktinformasjon, kan brukes til å ta kontakt med deg som har bestilt time. 

På klinikken

Hvilke opplysninger samler vi inn?

Behandlingen av personopplysninger gjøres med ditt samtykke, og vi henter inn denne informasjonen kun i de tilfeller hvor det er relevant for oss og våre tjenester. Formålet er å gi deg som pasient best mulig tannbehandling. Personlige opplysninger samler vi inn ved at du frivillig gir de til oss i et kontaktskjema, mens helsemessig informasjon henter vi fra andre helseinstanser hvor du har mottatt behandling tidligere. Kun ansatte ved Ryentannlegene har tilgang til denne journalen, og de er underlagt taushetsplikt. Andre som behandler personopplysningene dine på våre vegne, som annet helsepersonell eller andre helseforetak, er underlagt samme taushetsplikt. 

Lagringstid

Pasientopplysninger lagres i din personlige journal. Denne oppbevares i minimum ti år, jamfør arkivloven og pasientjournalloven, eller til kundeforholdet ditt med Ryentannlegene avsluttes. Helseopplysninger skal oppbevares til det ikke lenger antas å være bruk for dem for helsetjenesten, i dette tilfellet tannlegeklinikken. Vi lagrer dine personopplysninger hos oss så lenge det anses som nødvendig for det formålet informasjonen ble samlet inn for, eksempelvis så lenge du er pasient hos oss. 

Dine rettigheter

Du har rett til å kunne se hvilke personopplysninger som er lagret om deg, og komme med eventuelle rettelser og slettinger. Du har også rett til å be om en kopi av opplysningene om deg. 

Online

Vi samler også inn mindre sensitiv informasjon om hvordan du bruker nettsiden vår, for å gjøre brukeropplevelsen din bedre. Informasjon om din internettadresse, operativsystem og nettleser, hentes automatisk ved hjelp av informasjonskapsler (cookies). 

Cookies og Google Analytics

Cookies, eller informasjonskapsler, er datafiler som lagres på maskinen din, og er laget for å gjøre brukeropplevelsen din bedre. Cookies sporer internettbruken din, men lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg som person. Nettsteder som bruker informasjonskapsler skal alltid informere om dette, og du må godkjenne at de benyttes. Dette gjøres gjennom innstillingene i nettleseren din, hvor du også kan velge å avslå bruken av cookies.

Vi bruker Google Analytics til å føre statistikk over besøk på nettsiden. For å fungere riktig, er vi avhengig av å lagre en egen informasjonskapsel og sende inn informasjon om hvordan brukerne våre beveger seg på nettsiden. Informasjonen som sendes til Google er anonym og kan ikke brukes til å identifisere deg, opplysningene går kun til statistikk.

Sosiale medier

Vi har profiler på blant annet Facebook, Instagram og LinkedIn. Formålet med dette er å være lett tilgjengelig for våre kunder, og at det alltid skal være enkelt å få informasjon om våre tjenester og åpningstider. Ikke del personopplysningene dine gjennom sosiale medier. 

Lagringstid

Lagringstiden på cookies kan variere. Oppbevaringstiden regnes fra den siste gangen du var inne på nettsiden.

Dine rettigheter

Ved samtykke til bruk av informasjonskapsler, har du også rett til å trekke dette samtykket tilbake når enn du måtte ønske. Om du er uenig i vår bruk av dine personopplysninger, har du rett til å klage til Datatilsynet. Les mer om dette hos Datatilsynet.