Fjerning av tann

FJERNE TENNER

Det kan være flere årsaker til at tenner må fjernes. Noen ganger fjernes tenner fordi de er for dårlige til å kunne berges. Da er de gjerne ødelagt pga karies eller at festeapparatet er så redusert at man ikke klarer å ta vare på de.

I noen tilfeller må man også trekke tenner som er friske. Det gjøres noen ganger i forbindelse med tannregulering dersom det er snakk om plassmangel i kjeven. Visdomstenner kan også måtte fjernes grunnet plassmangel selv om tannen i seg selv fremstår som frisk.

Hvordan fjernes tenner?

De fleste tenner kan fjernes på «vanlig» måte etter at tannen og området er bedøvet. Dersom tenner er så ødelagt at det ikke lar seg gjøre å få tak på tannen eller at tannen ikke er helt frembrudt kan det være at tannen må opereres ut. Det gjøres også relativt ofte med visdomstenner som ikke kommer helt frem. De kan bli stående nede i kjeven og være delvis synlig i munnen. Disse tennene utgjør en infeksjonsrisiko og man anbefaler ofte å fjerne disse. I mange tilfeller kreves eget røntgenbilde for å få oversikt over omkringliggende strukturer for man fjerner tenner kirurgisk. Disse strukturene kan eksempelvis være nerver i beinet i underkjeven eller bihuler i overkjeven. Røntgenbildet som ofte brukes kalles OPG.

Hos oss utføres stort sett alle vanlige og kirurgiske ekstraksjoner av tenner. Ved helt spesielle tilfeller vurderes det om pasienten bør henvises til spesialist.

Vi utfører alle typer behandlinger og har spesielt god erfaring med engstelige pasienter. Vi holder til på Ryen med moderne og hyggelige lokaler.

 

Ring oss på tlf: 21 42 24 12 eller fyll inn kontaktskjema så kontakter vi deg.

 

Kontakt